سید عباس عراقچی، دیپلمات و سیاستمدار ایرانی که در تاریخ ۱۴ آذر ۱۳۴۱ متولد شده است، از سال ۱۴۰۳ در پست وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند.برای ادامه این مطلب، با ما در مجله خبری آث میلان همراه شوید.
نام | سید عباس عراقچی |
---|---|
تولد | ۱۴ آذر ۱۳۴۱ |
محل تولد | تهران |
ملیت | ایران |
سمت فعلی | شصت و هفتمین وزیر امور خارجه |
تعداد فرزندان | ۴ |
عباس عراقچی چه کسی هست
عباس عراقچی، دیپلمات و سیاستمدار ایرانی، در سال ۱۴۰۳ توسط رئیسجمهور مسعود پزشکیان به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
عباس عراقچی کیست
نام کامل : سید عباس عراقچی
متولد : ۱۴ آذر ۱۳۴۱
محل تولد : تهران
ملیت عباس عراقچی
ملیت عباس عراقچی ایرانی هست.
اصالت عباس عراقچی
عباس عراقچی اصالتا اصفهانی می باشد.
سن عباس عراقچی
عباس عراقچی ۶۲ سال سن دارد.
بیوگرافی عباس عراقچی
عباس عراقچی در ۱۴ آذر ۱۳۴۱ در تهران متولد شد، هرچند اصالتاً اهل اصفهان است. او در خانوادهای با پیشینه تجاری رشد یافت؛ پدربزرگش در تجارت فرش فعالیت میکرد و پدرش نیز در این حوزه مشغول بود، اما در میانسالی فوت کرد و او در سن ۱۷ سالگی از نعمت حضور پدر محروم شد.
عباس عراقچی
سید عباس عراقچی در ۱۴ آذر ۱۳۴۱ در تهران و در خانوادهای سنتی دیده به جهان گشود. کودکی و نوجوانیاش را در خیابان بهار، نزدیک پیچ شمیران و هفتتیر گذراند و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را به پایان رساند. در سن ۱۷ سالگی، پدرش را از دست داد که این حادثه تأثیر زیادی بر زندگی او گذاشت.
در سال ۱۳۵۸، پس از دریافت دیپلم و با توجه به تعطیلی دانشگاهها و شروع جنگ تحمیلی، به سپاه پاسداران پیوست و در جبهههای جنگ حضور یافت.
پس از پایان جنگ، در سال ۱۳۶۴ وارد دانشکده وزارت خارجه شد و تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۶۸ از سپاه جدا شد و فعالیت حرفهای خود را در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
خانواده عباس عراقچی
عباس عراقچی دارای سه خواهر و سه برادر است. خانوادهای سنتی دارد که بسیاری از اعضای آن، از جمله پدربزرگش، وارد حوزه تجارت شده و در این زمینه فعالیت میکنند. درباره موقعیت شغلی برخی از خویشاوندان او نیز مطالبی مطرح شده است.
یکی از برادران بزرگتر عباس عراقچی عضو هیئترئیسه اتحادیه صادرکنندگان است و برادر دیگر او در اتحادیه فروشندگان فعالیت دارد. همچنین، سید احمد عراقچی، برادرزاده او، در سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ به عنوان معاون ارزی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خدمت کرده است.
عباس عراقچی بیوگرافی
در حالی که ممکن است برخی مسئولان کشور در استفاده از واژگان، تلفظ صحیح و تسلط کامل به زبان انگلیسی ضعف داشته باشند، ویدیویی از عباس عراقچی در فضای مجازی منتشر شده است که او با تسلط و دقت بالا به زبان انگلیسی صحبت میکند. وی همچنین به زبان عربی نیز مسلط است.
با توجه به اهمیت نقش مقامات عالیرتبه در عرصه دیپلماسی و ارتباطات بینالمللی، انتظار میرود آنها در آزمونهایی مانند تافل یا آیلتس حداقل نمرات متوسط را کسب کرده باشند، زیرا بروز اشتباهات زبانی در مجامع رسمی بینالمللی قابل قبول نیست.
زندگینامه عباس عراقچی
عباس عراقچی تحصیلات خود را در رشته روابط بینالملل در دانشکده روابط بینالملل وابسته به وزارت خارجه آغاز کرد.
سپس در مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ادامه داد و در نهایت مدرک دکترای اندیشههای سیاسی را از دانشگاه کنت در انگلستان کسب کرد.
قبل از وارد شدن به عرصه دیپلماسی، عراقچی در دوران جنگ ایران و عراق به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. پس از پایان جنگ، در سال ۱۳۶۷ به وزارت خارجه پیوست و حرفه دیپلماتیک خود را آغاز کرد.
او از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ به عنوان سفیر ایران در فنلاند فعالیت داشت و سپس در فاصله سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ سفیر ایران در ژاپن بود.
در سال ۱۳۹۲، عراقچی برای مدت چهار ماه به عنوان سخنگوی وزارت خارجه فعالیت کرد و از همان سال تا ۱۳۹۶، سمت معاونت حقوقی و بینالملل وزارت خارجه را بر عهده داشت.
در این دوره، او به عنوان یکی از اعضای کلیدی تیم مذاکرهکننده هستهای ایران شناخته شد.
زندگی عباس عراقچی
در سال ۱۳۹۲، عباس عراقچی به مدت چهار ماه در دولت دهم، به عنوان سرپرست سخنگوی وزارت امور خارجه منصوب شد.
پس از آن، از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶، در سمت معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه فعالیت کرد و در همین زمان به یکی از اعضای کلیدی تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با گروه ۱+۵ تبدیل شد.
با تغییر ساختار وزارت خارجه، وی از ۲۷ دی ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰، در سمت معاون سیاسی وزیر خارجه خدمت کرد.
پس از پایان این دوره، در دولت سیزدهم، به عنوان مشاور عالی وزیر خارجه فعالیت داشت و عضو انجمن ملی دیپلماسی و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی شد.
از سال ۱۴۰۳، عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دولت چهاردهم مشغول به کار است.
عباس عراقچی زندگی نامه
عباس عراقچی پیشتر در سمتهای متعددی از جمله سخنگوی وزارت خارجه، معاون وزیر در امور آسیا و اقیانوسیه، و سفیر ایران در ژاپن فعالیت کرده است که این ماموریتها بین اسفند ۱۳۸۶ تا مهر ۱۳۹۰ انجام شده است.
پس از اصلاح ساختار وزارت خارجه، وی از ۱ بهمن ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰، مسئولیت معاونت سیاسی وزارت خارجه را بر عهده داشت.
تحصیلات عباس عراقچی
عباس عراقچی تحصیلات خود را در زمینه روابط بینالملل آغاز کرد و مدرک کارشناسی در این رشته از دانشکده روابط بینالملل وزارت خارجه دریافت کرد.
او سپس کارشناسی ارشد علوم سیاسی را از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی اخذ کرد. در ادامه، او دکترای اندیشههای سیاسی را در سال ۱۹۹۶ از دانشگاه کنت در انگلستان کسب نمود.
زندگی شخصی عباس عراقچی
عباس عراقچی از خانوادهای سنتی بزرگ شده است و دارای سه خواهر و سه برادر است که بیشتر آنها در حوزه تجارت فعالیت میکنند. پدربزرگ او تاجر فرش بوده و پدرش زمانی که عباس ۱۷ ساله بود، درگذشت.
زندگی شخصی عراقچی نسبتاً خصوصی است: او قبلاً با بهاره عبداللهیان ازدواج کرده بود و از این ازدواج صاحب سه فرزند (دو پسر و یک دختر) است. پس از آن، با آرزو احمدوند ازدواج کرد و گفته میشود که حاصل این ازدواج نیز یک فرزند دیگر است.
در خانواده او، برادر بزرگتر عضو هیئترئیسه اتحادیه صادرکنندگان است و برادر دیگر در اتحادیه فروشندگان فعالیت دارد. سید احمد عراقچی، برادرزاده او، در سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ به عنوان معاون ارزی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خدمت کرده است.
همسر اول عباس عراقچی
همسر اول عباس عراقچی، بهاره عبداللهیان، چند سال پیش با او ازدواج کرده بود، اما این رابطه در نهایت به جدایی انجامید و آنها از هم جدا شدند.
بهاره عبداللهیان همسر عباس عراقچی
بهاره عبداللهیان، دختر علی عبداللهیان و از چهرههای برجسته اتاق بازرگانی و نزدیک به حزب موتلفه اسلامی، برخلاف زمینه سیاسی و اقتصادی خانوادهاش، مسیر متفاوتی در هنر انتخاب کرده است.
او نقاش رنگ روغن است و در زمان سفارت عباس عراقچی در ژاپن، نمایشگاهی از آثارش در توکیو برگزار کرد.
فرزندان عباس عراقچی
او و همسر اولش، بهاره عبداللهیان، صاحب دو پسر و یک دختر هستند و از این زندگی مشترک، یک نوه نیز دارند. پس از جدایی از همسر اول، عراقچی با خانم آرزو احمدوند ازدواج کرد؛ شنیده شده است که این زوج یک فرزند خردسال دارند.
پدر عباس عراقچی
سید مرتضی عراقچی، پدر عباس، که پیشتر معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه و عضو تیم مذاکرهکننده ایران با گروه ۵+۱ بود، امروز برای شرکت در انتخابات اتاق بازرگانی ثبتنام کرده است.
همسر دوم عباس عراقچی
پس از جدایی از همسر اول، عباس عراقچی با خانمی به نام آرزو احمدوند ازدواج کرد. اخیراً تصاویری از او در حال بازدید از بازارچه خیریه انجمن دیپلماتیک بانوان وزارت خارجه منتشر شده است که بسیاری او را همسر دوم این سیاستمدار میدانند.
پیج اینستاگرام عباس عراقچی
آدرس پیج عباس عراقچی در شبکه اجتماعی اینستاگرام: araghchi@
توییتر عباس عراقچی
آدرس پیج عباس عراقچی در شبکه اجتماعی توییتر: araghchi@
عکس پروفایل عباس عراقچی
عکس جذاب عباس عراقچی
عکس عباس عراقچی
زندگی سیاسی عباس عراقچی
عباس عراقچی پیشتر به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه، معاون وزارت در امور آسیا و اقیانوسیه، و سفیر ایران در ژاپن از اسفند ۱۳۸۶ تا مهر ۱۳۹۰ فعالیت کرده است.
پس از بازسازی ساختار وزارت خارجه، او از اول بهمن ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ به عنوان معاون سیاسی این وزارتخانه خدمت نمود.
در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، پس از ثبتنام رامین مهمانپرست به عنوان نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عراقچی در نامهای به وزیر خارجه وقت، علیاکبر صالحی، درخواست کنارهگیری از سمت سخنگویی داد.
در نتیجه، او به عنوان سخنگوی جدید وزارت خارجه منصوب شد. اما کمتر از چهار ماه بعد، در ۷ شهریور ۱۳۹۲، مرضیه افخم جایگزین او شد و در ۱۳ شهریور همان سال، با حکم محمدجواد ظریف، عراقچی به سمت معاون حقوقی و امور بینالملل وزارت خارجه منصوب گردید.
پس از امضای برجام، عباس عراقچی نشان لیاقت و مدیریت را از رئیسجمهور دریافت کرد.
زندگی اجتماعی عباس عراقچی
عباس عراقچی از سال ۱۳۷۷ عضو هیئت تحریریه مجله «سیاست خارجی» شد و بین سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹، سردبیر این مجله بود.
در سال ۱۳۸۴، به عنوان پژوهشگر برگزیده وزارت خارجه شناخته شد و در سال ۱۳۸۵، به مدت یک سال، عضو هیئت تحریریه مجله «همشهری دیپلماتیک» بود.
اطلاعات عباس عراقچی
سمت فعلی: وزیر امور خارجه ایران
سوابق شغلی سید عباس عراقچی
در سال ۱۴۰۳، عباس عراقچی در سمت وزیر خارجه فعالیت میکند. او از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ دبیر شورای راهبردی روابط خارجی بوده است و بین سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰، معاون سیاسی وزارت خارجه بود.
پیشتر، از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶، معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه بود و در مدت کوتاهی، از اردیبهشت تا شهریور ۱۳۹۲، سمت سخنگوی وزارت خارجه را بر عهده داشت.
عراقچی همچنین در دورههای مختلف به عنوان سفیر ایران در ژاپن (۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰)، فنلاند و استونی (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲) فعالیت کرده است.
او در سمتهای متعددی در وزارت خارجه خدمت کرده است، از جمله:
معاون امور حقوقی و بینالملل (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶)
رئیس دانشکده روابط بینالملل (۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴)
رئیس اداره اول اروپای غربی (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۳)
مدیرکل مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی (۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸)
معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی (۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸)
رئیس مرکز مطالعات خلیج فارس (۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷)
معاون سفیر ایران در سازمان همکاری اسلامی (۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶)
معاون اداره مجامع اسلامی، منطقهای و غیرمتعهدهای وزارت خارجه (۱۳۷۰ تا ۱۳۷۲)
کارشناس بینالملل در وزارت خارجه (۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰)
همچنین، او ریاست دانشکده روابط بینالملل و مدیرکلی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی را نیز بر عهده داشته است.
عراقچی در مذاکرات هستهای
در عرصه مذاکرات هستهای، عراقچی در کنفرانس امنیتی مونیخ فوریه ۲۰۰۶ حضور داشت. او در دولت یازدهم، پس از انتصاب محمدجواد ظریف در ۱۹ مهر ۱۳۹۲، به تیم مذاکرهکننده هستهای ایران پیوست.
در این تیم، علاوه بر عراقچی، دیپلماتهایی مانند حمید بعیدینژاد و داوود محمدنیا نیز عضویت داشتند، و هدایت این هیئت بر عهده ظریف بود.
در تاریخ ۲۸ اکتبر ۲۰۱۳، عراقچی در دیداری با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، حضور داشت. او در تمامی مذاکرات دو جانبه ایران با گروه ۱+۵ نقش فعال ایفا کرد.
در آخرین روز دور اول مذاکرات ژنو (۲۴ نوامبر ۲۰۱۳)، عراقچی با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد: «برخاستن دود سفید از مذاکرات ژنو»، که نشاندهنده موفقیت در دستیابی به توافق اولیه درباره برنامه هستهای ایران بود.
او تا پایان مذاکرات هستهای و امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، به عنوان مذاکرهکننده ارشد حضور داشت و پس از محمدجواد ظریف، دومین مقام ایرانی در تیم مذاکرهکننده بود.
عراقچی در مذاکرات وین
پس از آغاز فرآیند مذاکرات برای احیای برجام، عباس عراقچی به عنوان رئیس تیم مذاکرهکننده انتخاب شد و راهی وین، پایتخت اتریش، شد.
در اولین دور نشست کمیسیون مشترک برجام، با حضور معاونان و مدیران سیاسی وزرای خارجه ایران، آلمان، فرانسه، انگلستان، روسیه، چین و همچنین انریکه مورا به نمایندگی از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۲۱ در وین برگزار گردید.
عراقچی تصدی وزارت امور خارجه
در مهر ۱۴۰۳، عراقچی در کنار کاظم غریبآبادی و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در رسانهها مطرح شد که یکی از محتملترین گزینهها برای تصدی سمت وزارت امور خارجه در دولت چهاردهم است.
حضور او در مراسم تحلیف ریاست جمهوری این گمانهزنیها را تقویت کرد. همچنین، انریکه مورا، دیپلمات ارشد اروپایی که برای دیدار با علینقی پزشکیان به ایران سفر کرده بود، با عراقچی دیدار داشت.
در نهایت، عراقچی به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه به مجلس معرفی شد. در دومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، او در جلسه مجلس حاضر شد و برنامههای خود را دفاع کرد.
در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳، با کسب ۲۴۷ رأی از مجموع ۲۸۸ رأی مأخوذه، اعتماد نمایندگان را برای تصدی این سمت جلب کرد.
برجام و عباس عراقچی
در رابطه با برجام، عباس عراقچی نقش مهمی ایفا کرد و یکی از اعضای اصلی تیم مذاکرهکننده بود. او به شدت از طرفداران این توافق بود.
در نشستهای تیم هستهای ایران، عراقچی اعلام کرد که مذاکرات برجام باعث رشد بلوغ سیاسی در کشور شده است و بحثهای گسترده و فعال در جامعه درباره مسأله هستهای را برانگیخته است.
عراقچی تأکید کرد که برجام نمادی از مقاومت مردم ایران در مقابل فشارها، تحریمها و تهدیدهای نظامی است و توانسته است در طول یک مبارزه ۱۲ ساله، اراده ایران را تثبیت کند.
او همچنین اشاره کرد که در دوران پیش از برجام، تحریمهای شدیدی در حوزههایی مانند انرژی، نفت و گاز، پتروشیمی، حملونقل و امور مالی بر ایران اعمال شده بود، اما پس از امضای برجام، وضعیت به حالت عادی بازگشت.
علاوه بر این، برجام برنامه هستهای ایران را که قبلاً بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت ممنوع شده بود، به عنوان یک برنامه مشروع بینالمللی با حق غنیسازی به رسمیت شناخت، امری که کمتر کشوری توانسته باشد به آن دست یابد.
دیپلماسی عباس عراقچی
در تیر ۱۳۹۳، در جریان مذاکرات هستهای ایران در وین، عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی، در نشستی در دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه درباره دیپلماسی اظهار داشت: «همه معتقدند که دیپلماسی روشی کمخطرتر و کمهزینهتر است؛ به این معنا که تا زمانی که دیپلماسی مؤثر باشد، هیچکس به سمت جنگ نمیرود.
دیپلماسی راهی امنتر برای حل اختلافات و مدیریت روابط میان کشورها است. کشورها تنها زمانی به جنگ روی میآورند که دیپلماسی نتواند کارساز باشد یا هزینههای آن بیشتر از هزینههای جنگ باشد.»
عنوان شغلی | دوره مسئولیت | رئیسجمهور |
---|---|---|
وزیر امور خارجه (شصتوهفتمین) | از ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ | مسعود پزشکیان |
معاون سیاسی وزیر امور خارجه | ۲۷ دی ۱۳۹۶ – ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | حسن روحانی |
سخنگوی وزارت امور خارجه (سرپرست) | ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ – ۶ شهریور ۱۳۹۲ | محمود احمدینژاد |
سفیر ایران در ژاپن | ۱۴ دی ۱۳۸۶ – مهر ۱۳۹۰ | محمود احمدینژاد |
سفیر ایران در فنلاند و استونی | ۲۸ آذر ۱۳۷۸ – ۱۵ شهریور ۱۳۸۲ | سید محمد خاتمی |
کتابهای عباس عراقچی
در حوزه آثار و تألیفات، عباس عراقچی چندین کتاب در موضوعات مختلف منتشر کرده است، از جمله:
- «دیپلماسی آبهای فرامرزی و نظام بینالملل: درسهایی برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» (نشر وزارت امور خارجه، ۱۳۹۵)
- «تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه» (نشر پایتخت، ۱۳۹۷)
- «راز سر به مهر: برجام؛ کوششی سترگ برای حقوق، امنیت و توسعه ایران» در شش جلد (نشر مؤسسه اطلاعات، ۱۴۰۰)
- «دیپلماسی آب و لزوم برونرفت از وضعیت بحران» (نشر وزارت امور خارجه، ۱۴۰۱)
- «ایران تایشی؛ خاطرات سید عباس عراقچی، سفیر ایران در ژاپن» (نشر مؤسسه اطلاعات، ۱۴۰۱)
- «قدرت مذاکره» (نشر مؤسسه اطلاعات، ۱۴۰۲)؛ در این کتاب، عراقچی شیوهها و تجربیات خود در مذاکرات هستهای ایران و روند مذاکرات در دولت حسن روحانی را شرح داده است.
فعالیتهای علمی عباس عراقچی
در سال ۱۳۸۴، عباس عراقچی به عنوان پژوهشگر برگزیده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی شد. او از همان زمان تاکنون عضو هیئت علمی دانشکده روابط بینالملل با رتبه استادیاری است و در بازه زمانی ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹، به عنوان استاد مدعو در دانشگاه توکیو فعالیت کرده است.
عراقچی در دورههای مختلف عضویت در شورای راهبردی سیاست خارجی وزارت امور خارجه (۱۳۸۴ تا ۱۴۰۰) را بر عهده داشته است. همچنین در سال ۱۳۷۸، عضو کمیسیون علوم اجتماعی و تربیتی شورای پژوهشهای علمی کشور بوده است.
در حوزه نشر و رسانه، او فعالیتهایی داشته است، از جمله:
سردبیر فصلنامه سیاست خارجی (۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹)
عضو هیئت تحریریه فصلنامه سیاست خارجی (۱۳۷۷ تاکنون)
عضو هیئت تحریریه فصلنامه همشهری دیپلماتیک (۱۳۸۵ تا ۱۳۸۶)
در فعالیتهای سازمانی و انجمنها، عراقچی رئیس هیئت مدیره انجمن دوستی ایران و فنلاند (از ۱۳۸۵ تاکنون) و عضو هیئت رئیسه فدراسیون نابینایان و کمبینایان (۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲) است.
از سال ۱۳۷۵ تاکنون در دانشگاهها تدریس کرده، از جمله در دانشکده روابط بینالملل، دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و دانشگاه عالی دفاع ملی، و همچنین در دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه.
عراقچی نامه
عباس عراقچی در نامهای اقدام تجاوزکارانه آمریکا در حمله به تأسیسات هستهای صلحآمیز ایران، از جمله نطنز، اصفهان و فردو در تاریخ ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵ را نقض آشکار حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد دانست و خواستار محکومیت شدید این اقدام توسط شورای امنیت شد.
وی همچنین هشدار داد که این حملات پیامدهای انسانی و زیستمحیطی فاجعهباری دارند و آمریکا باید در قبال حمایت از رژیم صهیونیستی پاسخگو باشد.
⏬مقالات پیشنهادی⏬نامه ایران به سازمان ملل
مجروحان حمله اسرائیل به ایران
بیوگرافی مسعود پزشکیان
بیوگرافی عباس عراقچی خیلی جالب بود! واقعاً از تلاشها و دستاوردهای ایشون در عرصه دیپلماسی و مذاکرات هستهای آگاه نبودم. امیدوارم با این نوع مقالات بیشتر از شخصیتهای تاثیرگذار کشورمون آشنا بشیم.
پیشنهاد میخونم کتاب هاش رو بخونید جالبا
«سید عباس عراقچی با تجربه و تخصص خود در عرصه دیپلماسی، نقش مهمی در مذاکرات بینالمللی ایران ایفا کرده است. امیدوارم در مسیر جدیدش موفق باشد و به توسعه دیپلماسی کشور کمک کند.»